Kattoikkuna

Kattoikkunoilla on helppo luoda kotiin kaunista valaistusta ja kiinnostavia yksityiskohtia. Ne toimivat kaiken tyylisissä sisustuksissa, ja luovat huoneistoihin avaruutta ja tilantuntua näyttävästi. Kattoikkunoita on monia erilaisia, ja yhdistelemällä niitä keskenään voidaan luoda persoonallisia ratkaisuja moneen tilanteeseen.

Kattoikkunoita on saatavilla sekä kalteville katoille että tasakatoille. Tasakattojen ikkunat ovat yleensä PVC-karmeilla, ja niiden lasivaihtoehtoina on matalan profiilin kattoikkunoita sekä kupukattoikkunoita, joissa lasielementin päällä on polykarbonaattikupu. Kaltevien kattojen ikkunoissa suositaan yleensä tunnelmallista puuta, joka on suojakäsitelty tehokkaasti kestämään säänvaihtelut. Kattoikkunoita saadaan erilaisilla avausmekanismeilla, kuten ylä- tai alareunasta avattavat ikkunat, ikkunat kahdella avausmekanismilla tai jopa sähköohjattavat kattoikkunat. Tämä on erittäin hyvä ratkaisu sellaisiin tilanteisiin, kun ikkunaa tai sen verhoja on hankala sijaintinsa takia säädellä. Kauko-ohjattavia ikkunoita saadaan sekä sähköllä että aurinkoenergialla toimivina. Muita suosittuja ikkunatyyppejä ovat esimerkiksi keskeltä saranoitu kattoikkuna, kosteiden tilojen kattoikkuna sekä korkean kääntöpisteen ikkuna.
Kattoikkunoita saadaan monissa eri kokovaihtoehdoissa, ja erilaisilla yksityiskohdilla ja pinnoilla, joiden avulla kotiin saadaan juuri omaan tyyliin sopivat kattoikkunat. Laadukkaita kattoikkunoita voidaan valita myös esimerkiksi erittäin hyvillä U-arvoilla, jolloin kodin energiatehokkuutta saadaan kätevästi parannettua.

Yksi kattoikkuna vai useampi?

Yksi kattoikkuna luo tunnelmaa mukavasti, mutta jos huoneeseen haluaa vielä enemmän valoa ja näyttävyyttä, voi ikkunoita asetella useampiakin vierekkäin. Esimerkiksi kaksi tai useampia kattoikkunoita vierekkäin näyttävät tyylikkäältä ja päästävät valoa sisään laajalle alueelle, ja kaksi ikkunaa päällekkäin mahdollistavat tavallista korkeammatkin ikkunaratkaisut tyylikkäästi, jos huoneeseen ei halua yhtä korkeaa ikkunaa. Neljällä ikkunalla voidaan muodostaa suuri lasipinta neliön muodossa, ja tämä on mitä erinomaisin ratkaisu kaikenlaisiin tiloihin, jossa kaivataan mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja hienoa luonnonmaisemaa sisätiloihin.

Monien kattoikkunoiden lisäksi voidaan asentaa myös lisäikkunoita tai julkisivuikkunoita, joiden avulla kattoikkuna saa lisää näyttävyyttä. Jos kaltevan katon lape jatkuu lattiaan asti, kattoikkunoihin voidaan asentaa lisäikkuna, joka jatkaa ikkunaa ihan lattiaan saakka, ja julkisivuikkunat taas asennetaan suoraan kattoikkunan alapuolelle seinään. Näin lähes lattiaan asti ulottuvilla ikkunoilla saadaan hienot näköalat ja tilantuntua tyylikkäästi.

Kattoikkunoiden lisätarvikkeet

Kattoikkunoille on saatavissa erilaisia lisävarusteita sekä kattoikkunoiden omia verhoja. Erilaisilla verhoratkaisuilla voidaan säätää sisään tulevan valon määrää, viilentää tilaa kesäisin ja säästää energiaa talvella. Kattoikkunoihin voidaankin valita erilaisia sälekaihtimia, rullakaihtimia, pimennyskaihtimia, laskoskaihtimia, ikkunan ulkopuolelle asennettavia kaihtimia sekä markiiseja, joista löytyy varmasti kaikenlaisiin koteihin ja erilaisille sisustajille sopivat ratkaisut. Myös hyönteisverkko on hyödyllinen valinta kattoikkunaan kesällä, ja yleiskäyttöisestä teleskooppivarresta on iloa, kun ikkuna on hieman korkeammalla ja sen avaaminen tai verhojen säätäminen on hankalaa. Pysäyttimen avulla ikkuna taas voidaan jättää hiukan raolleen, ja kattoikkunoihin on saatavissa myös ikkunalukkoja sekä erilaisia sähköisiä ohjauslaitteita.

Kategoria(t): Rakentaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nine + five =